IGBO Amersfoort International School
Nieuws

Amersfoort brengt duidelijkheid in aanmelden basisschool met animatie

Uit een onderzoek van het Kenniscentrum Gemengde Scholen is afgelopen zomer naar voren gekomen dat informatie over hoe je een kind moet aanmelden voor de basisschool in Amersfoort nog duidelijker kan.

Daarom hebben de schoolbesturen primair onderwijs in Amersfoort de website Amersfoortvoorkinderen.nl ontwikkeld om alle informatie over de opvang- en onderwijsmogelijkheden in Amersfoort op een gezamenlijke plek aan te bieden en goede voorlichting te geven. Om voor alle ouders de inschrijfprocedure voor de basisschool duidelijk te maken, is er, naast de heldere uitleg op de website, ook een animatie ontwikkeld. Zo kunnen ook ouders en verzorgers van kinderen die de Nederlandse taal niet machtig zijn, de procedure begrijpen.

De animatie legt in heldere stappen uit wat je moet doen voor het inschrijven. De vijf verschillende taalversies maakt de video breed toegankelijk. In de video is het vernieuwde stadssymbool van Amersfoort – het schild met het kruisje – verwerkt. De onderdelen van het stadsymbool zijn geanimeerd naar de karakters van de ouders, het kind en de schooldirecteur.

De schoolbesturen primair onderwijs Amersfoort hoopt met deze vriendelijke en toegankelijk animatie dat de inschrijfprocedure voor ouders duidelijker maakt en zo iedereen gelijke kansen biedt. Bekijk hem snel!

 

« Naar het overzicht

SKOSS - KPOA
Postadres

Postbus 930
3800 AX Amersfoort

Telefoonnummer

033 - 257 06 45

Bezoekadres

Amsterdamseweg 41
3812 RP Amersfoort

E-mailadres

info@skoss-kpoa.nl